رئیس پیشین موساد: ترکیبی از فشار اقتصادی، عملیات، و اعتراضات مردمی سقوط رژیم ایران را رقم خواهد زد

پیام جوان:

دیوید بارنیا، رئیس پیشین سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل «موساد»، می‌گوید جمهوری اسلامی در نهایت در اثر ترکیبی از فشارهای اقتصادی، عملیات علیه حکومت، و اعتراضات مردم ایران سقوط خواهد کرد، و تحریم‌ها به تنهایی برای رسیدن به این هدف کافی نیستند.

بارنیا که در ماه خرداد از ریاست سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل کنار رفت، روز پنجشنبه ۵ شهریور در نخستین سخنرانی عمومی خود پس از پایان مسئولیتش، از تشدید فشارهای اقتصادی دولت پرزیدنت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی حمایت کرد.

او در مراسمی در شهرداری اورشلیم که طی آن جایزه‌ای را به نمایندگی از موساد دریافت کرد، اعمال تحریم‌های شدید علیه جمهوری اسلامی را «تصمیمی درست و شایسته تقدیر» خواند، اما گفت تحریم‌ها تنها یک مرحله از روند فشار بر حکومت ایران هستند.

به گزارش جروسالم پست، بارنیا گفت: «به نظر من چاره‌ای جز تشدید اقدامات اقتصادی، سیاست‌ها و عملیات علیه رژیم تا زمانی که سقوط کند وجود نخواهد داشت؛ و سقوط خواهد کرد.»

رئیس پیشین موساد مشخص نکرد منظور او از ادامه عملیات علیه جمهوری اسلامی دور تازه‌ای از حملات گسترده نظامی است، یا این‌که اقداماتی محدودتر، از جمله عملیات مخفی و خرابکاری، می‌تواند برای تحقق این هدف کافی باشد.

به گفته بارنیا، پرزیدنت ترامپ و بخش بزرگی از جامعه جهانی اکنون بیش از پیش به ماهیت چندوجهی تهدید جمهوری اسلامی پی برده‌اند. او برنامه هسته‌ای، موشک‌های بالستیک، و استفاده رژیم ایران از گروه‌های نیابتی را از ابعاد این تهدید برشمرد.

بارنیا با اشاره به عملیات نظامی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی موسوم به «غرش شیران» گفت پیش از این عملیات، در اسرائیل چنین تصور می‌شد که رژیم ایران عمدتاً مشکلی برای این کشور است، اما اکنون «تمام جهان به‌ روشنی می‌داند که مسئله ایران فقط مشکل ما نیست.»

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که دولت پرزیدنت ترامپ طی روزهای اخیر بر افزایش فشار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی تأکید کرده است. مقام‌های دولت آمریکا گفته‌اند هدف اصلی این فشارها قطع منابع مالی حکومت و جلوگیری از تأمین مالی فعالیت‌های نظامی و گروه‌های نیابتی آن است.

بارنیا همچنین به وضعیت حزب‌الله و حماس پرداخت و گفت هر دو گروه اکنون به میزان قابل توجهی ضعیف‌تر از زمان حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل هستند، و در نتیجه موقعیت امنیتی و نظامی اسرائیل نسبت به سه سال پیش بهبود یافته است.

او درباره حزب‌الله به تاثیر روانی عملیات مخفی موساد اشاره کرد و همزمان نقش ارتش اسرائیل در عملیات نظامی در لبنان را برجسته دانست. بارنیا درباره حماس نیز گفت این گروه دیگر شباهتی به نیروی نظامی سازمان‌یافته‌ای ندارد که در سال ۲۰۲۳ دارای ۲۴ گردان هماهنگ و منسجم بود.

به گفته جروسالم پست، بارنیا پس از پایان فعالیت خود در موساد وارد بخش خصوصی شده و قرار است به عنوان رئیس جهانی و رئیس هیئت‌مدیره شرکت «اونداس»، فعال در زمینه سامانه‌های خودکار و فناوری‌های دفاعی و امنیتی نسل جدید، فعالیت کند.