حکم قضایی علیه تسلا در کالیفرنیا: خطر تعلیق فروش به دلیل تبلیغات گمراه‌کننده

پیام جوان: یک قاضی دادگاه اداری در ایالت کالیفرنیا حکم صادر کرده است که در صورت تداوم استفاده شرکت تسلا از ادبیات گمراه‌کننده در بازاریابی سامانه‌های کمک‌راننده خود، فروش محصولات این شرکت در کالیفرنیا ممکن است به مدت ۳۰ روز به حالت تعلیق درآید. این رأی در پی شکایتی مطرح شده است که بر اساس آن، شیوه تبلیغ فناوری‌های «اتوپایلوت» و «تمام‌خودران» تسلا، موجب گمراهی مصرف‌کنندگان شده است.

اداره وسایل نقلیه موتوری کالیفرنیا (DMV) در سال ۲۰۲۲ تسلا را متهم کرده بود که با به‌کارگیری زبان فریبنده در تبلیغات خود، این تصور نادرست را ایجاد می‌کند که خودروهایش به توانایی رانندگی کاملاً خودکار در سطح ۵ مجهز هستند. پس از طرح این اتهامات، تسلا واژه «تحت نظارت» (Supervised) را به نام سامانه کمک‌راننده «تمام‌خودران» (Full Self-Driving) خود افزود تا بر لزوم نظارت راننده تأکید کند.

بر اساس گزارش‌ها، اداره راهنمایی و رانندگی کالیفرنیا از قاضی دادگاه اداری خواسته بود تا ضرورت تعلیق فعالیت تسلا را بر اساس شواهد موجود بررسی کند. قاضی در نهایت این تعلیق را موجه دانسته، اما به تسلا ۹۰ روز فرصت داده است تا توضیحات رسمی خود را ارائه کرده و تمامی عبارات نادرست یا گمراه‌کننده را از محتوای بازاریابی محصولاتش حذف کند. تعلیق فروش و تولید تنها در صورتی اجرایی خواهد شد که تسلا در این بازه زمانی از اجرای این الزامات خودداری کند. استیو گوردون، مدیر اداره راهنمایی و رانندگی کالیفرنیا، اظهار داشت: «از تسلا انتظار داریم مسئولیت خود را در زمینه برندسازی صحیح این خودروها به‌درستی انجام دهد، همان‌طور که در برخی بازارهای دیگر عمل کرده است.»

تعلیق احتمالی فعالیت تسلا در کالیفرنیا می‌تواند پیامدهای جدی برای این خودروساز به همراه داشته باشد. اگرچه ثبت‌نام خودروهای جدید تسلا در این ایالت در ماه‌های ابتدایی سال جاری با کاهش قابل‌توجهی روبه‌رو شده، کالیفرنیا همچنان حدود یک‌سوم از فروش داخلی این شرکت را به خود اختصاص می‌دهد. افزون بر این، تسلا تولید مدل‌های S و X خود را در کارخانه فریمونت انجام می‌دهد؛ کارخانه‌ای که در آن، خودروهای مدل ۳ و مدل Y نیز مونتاژ می‌شوند و این منطقه قلب تولیدات این شرکت در آمریکای شمالی محسوب می‌شود.