حکم دادگاه به پرداخت غرامت ۳۹.۵ میلیون دلاری به مالک زمین مصادره شده در ونکوور

پیام جوان: دادگاهی در بریتیش کلمبیا، شرکت مسئول زیرساخت‌های اصلی فاضلاب مترو ونکوور را به پرداخت بیش از ۳۹.۵ میلیون دلار به صاحبان یک قطعه زمین صنعتی مصادره شده در کنار رودخانه فریزر محکوم کرد. این حکم که در تاریخ ۱۰ دسامبر توسط قاضی دادگاه عالی بریتیش کلمبیا صادر شد، در مورد یک ملک بیش از ۱۵ هکتاری در ساحل رودخانه متعلق به شرکت S&R Sawmills Ltd. بود که چهار کارخانه اره‌کشی را در جنوب رودخانه فریزر در سوری و لنگلی اداره می‌کند.

شرکت Greater Vancouver Sewerage and Drainage District (GVS&DD)، که وظیفه مدیریت و توسعه سیستم‌های فاضلاب و زهکشی اصلی منطقه را بر عهده دارد، در سال ۲۰۱۷ برای خرید این ملک به شرکت S&R مراجعه کرده بود. هدف از این اقدام، توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب شمال غربی لنگلی بود تا ظرفیت خدمات‌رسانی از حدود ۳۰,۰۰۰ نفر به ۲۸۰,۰۰۰ نفر افزایش یابد و رشد جمعیت در مناطقی مانند پیت میدوز و میپل ریج را پوشش دهد. پیش از مصادره، این زمین برای چندین سال به شرکت Mainland اجاره داده شده بود که شن و ماسه را از رودخانه فریزر استخراج می‌کرد.

در طول سال‌های پس از آن، شرکت مترو ونکوور و S&R بر سر ارزش واقعی ملک اختلاف داشتند. شرکت S&R ارزش منصفانه بازار را بیش از ۴۰.۷۷ میلیون دلار برآورد می‌کرد، در حالی که منطقه معتقد بود قیمت آن باید ۳۷.۶۵ میلیون دلار باشد. قاضی جان گیب-کارسلی در تصمیم خود، استدلال شرکت S&R مبنی بر ارزش بالاتر به دلیل “ارزش زیبایی‌شناختی” یا کاربری‌های غیرصنعتی را رد کرد و در عین حال، تلاش منطقه برای کسر ۴۵۰,۰۰۰ دلار از قیمت خرید به دلیل اجاره زیر نرخ بازار توسط مستاجر را نیز نامناسب دانست.

در نهایت، قاضی ارزش ملک را کمی بیش از ۳۹.۵۴ میلیون دلار تعیین کرد که تقریباً ۱.۸۹ میلیون دلار بیشتر از مبلغی بود که منطقه مایل به پرداخت آن بود. دادگاه همچنین به منطقه دستور داد تا سود و هزینه‌های قانونی شرکت S&R را نیز پرداخت کند. این حکم بر اهمیت ارزیابی دقیق و عادلانه املاک در فرآیندهای مصادره تأکید دارد و نشان‌دهنده پیچیدگی‌های حقوقی در تعیین غرامت برای دارایی‌های خصوصی است که برای منافع عمومی تصرف می‌شوند.