ترامپ: درباره ونزوئلا «تا حدی» تصمیم گرفته‌ام

پیام جوان: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرده است که درباره ونزوئلا «تا حدی» به جمع‌بندی رسیده، اما نمی‌تواند جزئیات تصمیم خود را فاش کند. او در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای ریاست‌جمهوری گفت آمریکا در زمینه جلوگیری از ورود مواد مخدر از ونزوئلا «پیشرفت‌هایی» داشته است. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که واشنگتن سطح حضور نظامی خود را در منطقه کارائیب و آمریکای لاتین افزایش داده است.

در هفته‌های اخیر، آمریکا جنگنده‌های اف-۳۵، ناوهای جنگی، یک زیردریایی هسته‌ای و هزاران سرباز را به منطقه اعزام کرده و ناو هواپیمابر عظیم «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» نیز وارد آب‌های آمریکای لاتین شده است. یک روز پیش از سخنان ترامپ، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که عملیات جدیدی برای مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر آغاز شده است؛ عملیاتی که مقام‌های آمریکایی از آن با عنوان مقابله با «تروریست‌های مواد مخدر» یاد می‌کنند.

با این حال، دولت آمریکا هنوز توضیح شفافی درباره ماهیت این عملیات ارائه نکرده است. منابع مطلع در گفت‌وگو با رویترز گفته‌اند که طی هفته جاری سه نشست مهم در شورای امنیت داخلی برگزار شده و مقام‌های ارشد از جمله معاون رئیس‌جمهور، وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش در آن حضور داشته‌اند. ترامپ نیز در جلسه‌ای در «اتاق وضعیت» کاخ سفید درباره گزینه‌های ممکن مطلع شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که گزینه‌های در دست بررسی از ادامه حملات دریایی تا عملیات محدود زمینی علیه اهدافی در ونزوئلا را شامل می‌شود، اما هنوز مشخص نیست کاخ سفید کدام مسیر را ترجیح خواهد داد. هم‌زمان، یک تحقیق تصویری رویترز نشان داده که ارتش آمریکا در حال بازسازی یک پایگاه دریایی قدیمی در کارائیب است؛ اقدامی که به گفته ناظران می‌تواند نشانه‌ای از آمادگی برای عملیات طولانی‌مدت باشد. ترامپ پیش‌تر احتمال حمله زمینی را مطرح کرده اما تأکید کرده که به دنبال «تغییر رژیم» در ونزوئلا نیست.