• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • تحقیق جدید: ۷۶ درصد بیماران کرونا شش ماه پس از ابتلا دچار عوارض بیماری هستند

تحقیق جدید: ۷۶ درصد بیماران کرونا شش ماه پس از ابتلا دچار عوارض بیماری هستند

محققان با انجام یکی از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین تحقیقات تکمیلی، عوارض ماندگار بیماری کووید-۱۹ را بررسی کردند. آنها دریافتند که بیش از دو سوم بیماران بستری شده شش ماه پس از ابتلا دستکم با یک عارضه این بیماری همچنان دست و پنجه نرم می‌کنند.

پزشکان می‌گویند در برخی بیماران کووید- ۱۹ علایم بیماری با گذشت چند هفته همچنان باقی می‌ماند و آنرا کووید طولانی (Long COVID) نامگذاری کرده‌اند. سال گذشته میلادی تحقیقاتی در مورد این بیماری انجام شد ولی محققان به خاطر نبود داده‌های بالینی نمی‌دانستند چه تعداد از بیماران دچار عوارض ماندگار کووید-۱۹ می‌شوند.

حال محققان با انجام مطالعه‌ای جدید یکی از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین تحقیقات تکمیلی درباره کووید طولانی را با مشارکت ۱۷۳۳ نفر از بیماران بستری شده کووید-۱۹ از ووهان انجام داده و هر بیمار را حداقل به مدت شش ماه تحت نظر گرفتند.

 

«Bin Cao»، یکی از نویسندگان تحقیق می‌گوید: «تحلیل‌های ما نشان می‌دهد که اکثر بیماران پس از ترک بیمارستان دستکم با یک عارضه ویروس کرونا زندگی می‌کنند که بر اهمیت مراقبت بعد از مرخصی به ویژه برای مبتلایان به نوع شدید تأکید می‌ورزد.»

این تحقیق نشان داد که ۷۶ درصد از بیماران شش ماه پس از ابتلا همچنان با یکی از عوارض ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند. رایج‌ترین عارضه ماندگار خستگی یا ضعف ماهیچه بود که توسط ۶۳ درصد از بیماران گزارش شد.

حدود یک چهارم بیماران بدخوابی، اضطراب یا افسردگی را گزارش کردند. درصد کمی از بیماران آزمایش جامع ریوی را انجام دادند که در تصاویر سینه بالغ بر نیمی از آنها ناهنجاری مشاهده شد. میزان آسیب ماندگار ریوی در شش ماه بعد به شدت بیماری در فاز حاد (acute) بستری شدن بیمار ربط داشت.

  Montenegro jails 'Russian coup plot' leaders

لازم به ذکر است که این تحقیق به بیماران بستری شده کرونا محدود شده و بینشی در مورد ماندگاری عوارض در بیماران مبتلا به انواع ملایم‌تر کووید-۱۹ نمی‌دهد.

یافته‌های این تحقیق در ژورنال The Lancet منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان