آتش‌سوزی در دو نفتکش در آب‌های عراق؛ بهای نفت بار دیگر اوج گرفت

پیام جوان:

در پی تشدید حملات جمهوری اسلامی در خلیج فارس و دریای عمان و از جمله آتش گرفتن دو نفتکش در آب‌های عراق، قیمت‌های جهانی نفت در بامداد پنج‌شنبه ۲۱ اسفند به نزدیک ۱۰۰ دلار اوج گرفت.

خبرگزاری رویترز از قول منابعی گزارش داده است که ظاهراً این نفتکش‌ها با شناورهای انتحاری بدون سرنشین (شهپاد) جمهوری اسلامی هدف قرار گرفته‌اند.

عراق هم‌زمان از حمله به بندر بصره و کشته شدن یک شهروند این کشور خبر داد و اعلام کرد فعالیت پایانه‌های نفتی خود در خلیج فارس را متوقف می‌کند.

تصاویر منتشر شده حاکی از فوران شعله‌های آتش و بلند شدن دود غلیظ از نفتکش‌های هدف قرار گرفته در آب‌های عراق است.

سعد معن سخنگوی امنیتی وزارت کشور عراق این حملات را «بزدلانه و خرابکارانه» و نقض حاکمیت ملی عراق خوانده است.

در این میان، سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز روز پنج‌شنبه از هدف قرار گرفتن یک کشتی باری دیگر در آب‌های امارات خبر داد که دچار آسیب سطحی شده است.

جمهوری اسلامی روز گذشته نیز سه کشتی باری در آب‌های اطراف عمان و امارات را هدف قرار داده و به انبارهای نفتی بندر صلاله عمان حمله کرده بود.

بحرین نیز اعلام کرد تأسیسات نفتی استان «محرق» در پی حملات پهپادی ایران دچار آتش‌سوزی شده است.

وزارت کشور بحرین هم‌زمان با انتشار بیانیه‌ای از بازداشت چهار شهروند این کشور به اتهام جاسوسی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد. این بیانیه با انتشار اسامی و تصاویر افراد بازداشت شده، گفته است آنها با عکس‌برداری‌های دقیق، مختصات مکان‌های حیاتی بحرین را از طریق یک نرم‌افزار رمزگذاری شده در اختیار سپاه پاسداران قرار داده‌اند.

با شدت گرفتن حملات جمهوری اسلامی به تأسیسات و کشتی‌های نفتی، قیمت نفت شاخص برنت روز پنج‌شنبه با رشدی بالای ۷ درصدی به حدود ۹۹ دلار رسید.

در این میان، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، روز چهارشنبه ۲۰ اسفند، به غیرنظامیان هشدار داد که رژیم ایران به منظور تهدید کشتیرانی بین‌المللی، از بندرهای غیرنظامی در امتداد تنگه هرمز برای انجام عملیات نظامی استفاده می‌کند.

سنتکام از غیرنظامیان در ایران خواسته است که فوراً از تمام تأسیسات بندری که نیروهای دریایی ایران در آنها فعالیت می‌کنند، دوری کنند.