پرزیدنت ترامپ با امضای فرمانی اجرایی نام «دریاچه انتاریو» را به «دریاچه آمریکا» تغییر داد

پیام جوان:

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۵ شهریور با امضای یک فرمان اجرایی در کاخ سفید، نام «دریاچه انتاریو» را به «دریاچه آمریکا» تغییر داد و گفت این تصمیم بلافاصله اجرایی می‌شود.

پرزیدنت ترامپ هنگام امضای این فرمان گفت: «ما نام دریاچه انتاریو را از همین لحظه به دریاچه آمریکا تغییر می‌دهیم.» یکی از مقام‌های حاضر در مراسم نیز توضیح داد که این فرمان به داگ برگم، وزیر کشور آمریکا، و وزارت کشور دستور می‌دهد نام جدید را در «سامانه اطلاعات نام‌های جغرافیایی» دولت فدرال ثبت کنند.

این مقام گفت بخش عمده حجم آب دریاچه و عمیق‌ترین قسمت‌های آن در قلمرو ایالات متحده قرار دارد، و نام جدید بازتاب‌دهنده آن چیزی است که او «یک دریاچه آمریکایی» خواند. پرزیدنت ترامپ نیز گفت تمام اسناد و تشریفات لازم برای اجرای فرمان انجام شده و تغییر نام «رسمی و از همین لحظه لازم‌الاجرا» است.

رئیس‌ جمهوری آمریکا بخش عمده سخنان خود در مراسم امضای فرمان را به اختلافات تجاری با کانادا اختصاص داد و بار دیگر گفت این کشور طی چندین دهه‌ از مناسبات اقتصادی و امنیتی خود با آمریکا بهره نامتناسب برده است.

پرزیدنت ترامپ گفت ایالات متحده سالانه حدود ۶۰ میلیارد دلار در روابط خود با کانادا متضرر می‌شود، و افزود آمریکا حتی هزینه دفاع از کانادا را بدون دریافت هزینه مناسب بر عهده دارد. او به خرید ۱۱ یخ‌شکن جدید توسط آمریکا نیز اشاره کرد و گفت کانادا خواهان استفاده از آنها است بدون آن که هزینه‌ای بپردازد.

او تاکید کرد «ما مردم کانادا را دوست داریم»، اما گفت نمایندگان و مقام‌های این کشور عملکرد مناسبی در قبال آمریکا نداشته‌اند. پرزیدنت ترامپ افزود کانادا «می‌خواهد مانند یک ایالت با آن رفتار شود، اما ایالت نیست»، و آمریکا دیگر نمی‌تواند چنین شرایطی را بپذیرد.

رئیس‌ جمهوری آمریکا همچنین از تعرفه‌های کانادا بر محصولات کشاورزی ایالات متحده انتقاد کرد و گفت برخی از این تعرفه‌ها به ۴۰۰ درصد می‌رسند. او کانادا را دشوارترین کشور برای آمریکا در مذاکرات تجاری توصیف کرد و گفت دولتش تعرفه‌های قابل توجهی بر خودروهای وارداتی از کانادا اعمال خواهد کرد تا خودروهای مورد نیاز بازار آمریکا در داخل این کشور تولید شوند.

تغییر نام دریاچه انتاریو در ادامه اقدام پیشین پرزیدنت ترامپ برای تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» صورت می‌گیرد. او هنگام امضای فرمان تازه با لحنی شوخی‌آمیز گفت: «حالا یک خلیج داریم و یک دریاچه؛ فقط یک اقیانوس کم داریم.»

پرزیدنت ترامپ سپس افزود شاید روزی نام اقیانوس اطلس یا اقیانوس آرام نیز تغییر کند و با خنده گفت: «شاید نام هر دو را عوض کنیم.»