پاسخ سنتکام به ادعاهای رسانه‌ای: آمریکا کشتی‌های تجاری را در تنگه هرمز اسکورت نمی‌کند

پیام جوان:

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، سه‌شنبه ۵ اردیبهشت برخی ادعاهای رسانه‌ای را رد کرد و اعلام کرد که «پروژه آزادی» از سرگرفته نشده است.

سنتکام در این راستی‌آزمایی که در شبکه اجتماعی سنتکام منتشر شده، توضیح داد: «گزارش‌های اخیر رسانه‌ای حاکی از آن است که نیروی دریایی ایالات متحده اسکورت یا کمک به کشتی‌های تجاری در حین عبور از تنگه هرمز را از سر گرفته است.» و به این ادعا نشان نادرست داد.

سنتکام توضیح داد حقیقت این است که «پروژه آزادی» از سر گرفته نشده است و نیروهای ایالات متحده در حال حاضر کشتی‌های تجاری را در عبور از تنگه هرمز اسکورت نمی‌کنند.

از سوی دیگر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، خواستار بازگشایی تنگه هرمز شده و به رژیم ایران هشدار داده است که اگر از این خواسته سرپیچی کند، تنگه «به هر طریق ممکن» باز خواهد شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سه‌شنبه عصر ۱۵ اردیبهشت اعلام کرد که «پروژه آزادی (حرکت کشتی‌ها از طریق تنگه هرمز) برای مدت کوتاهی متوقف می‌شود.»

آقای ترامپ دلیل این تصمیم را درخواست پاکستان و سایر کشورها، «موفقیت نظامی فوق‌العاده‌ای که در طول مبارزات» علیه جمهوری اسلامی ایران به‌دست آمده، و همچنین «این واقعیت که پیشرفت بزرگی در جهت دستیابی به یک توافق کامل و نهایی با نمایندگان» جمهوری اسلامی ایران «حاصل شده است» عنوان کرد.