فروپاشی بانک اوئنو در پاراگوئه؛ رئیس‌جمهور استیضاح و در حبس خانگی قرار گرفت

پیام جوان:

سنای پاراگوئه سانتیاگو پنیا (Santiago Peña)، رئیس‌جمهور، را با رأی ۴۴ از ۴۴ سناتور حاضر برکنار کرد؛ به گفته‌ی گزارش دومین رئیس‌جمهوری که از ۱۹۸۹ در پاراگوئه با استیضاح برکنار می‌شود. پنیا جمعه ۶ نوامبر در حبس خانگی در آسونسیون قرار گرفت تا شنبه صبح پیش دادستان‌ها حاضر شود؛ اتهام‌ها خیانت در امانت، نفوذ‌فروشی و استفاده از مقام برای منافع شخصی است و جدی‌ترین آنها تا ۱۰ سال زندان دارد. او اتهام‌ها را رد کرده است.

پدرو آلیانا (Pedro Alliana)، معاون رئیس‌جمهور، سوگند خورد و تا اوت ۲۰۲۸ رئیس‌جمهور خواهد بود. او هم در ارتباط با ماجرای بانک مورد تحقیق است. بانک اوئنو (Ueno Bank) را نهادهای نظارتی سه روز پیش، پیش از سپیده‌دم سه‌شنبه، توقیف کردند و نزدیک به نیمی از ۶ میلیون جمعیت کشور از پس‌اندازشان محروم شدند.

سپرده‌ها تا حدود ۳۵ هزار دلار بیمه است که بانک مرکزی می‌گوید ۹۷ درصد مشتریان را پوشش می‌دهد. سپرده‌گذاران با سقف ۱۰ میلیون گوارانی (حدود ۱٬۵۰۰ دلار) پنجشنبه شروع به بازیافت وجوه کردند. بیش از ۸۰۰ میلیون دلار پول عمومی وارد اوئنو شده بود و قانون‌گذاران پنیا را متهم می‌کنند اجازه داد صندوق بازنشستگی دولتی ۳۵۵ میلیون دلار در این بانک سپرده بگذارد. شرکت برق دولتی می‌گوید ۲۱ میلیون دلار وام بانک توسعه‌ی بین‌آمریکایی و تایوان در این بانک گیر کرده است.

دادستان‌ها ۲۷ نفر را در پرونده‌ی مدیران متهم کرده‌اند، بنیان‌گذار و مدیرعامل پیشین در زندان است و شش مدیر پیشین در بازداشت پیش از محاکمه‌اند. دادستان‌ها همچنین دستور بازداشت رئیس پیشین بانک مرکزی را صادر کرده‌اند که گزارش نمی‌داند در بازداشت است یا نه؛ نام‌ها را در اینجا نمی‌آوریم و اتهام‌ها اثبات نشده است.

گزارش نتیجه‌ی حضور پنیا نزد دادستان در شنبه و وضعیت بازداشت رئیس پیشین بانک مرکزی را اعلام نکرده است. این مطلب مشاوره‌ی مالی نیست.

منبع: آسوشیتدپرس (AP) از طریق NTD، گزارش ۶ نوامبر ۲۰۲۶؛ رئیس‌جمهور اتهام‌ها را رد کرده است

Facebook
Twitter
LinkedIn