شمار قربانیان زمین‌لرزه‌های ونزوئلا به ۳۵۳۵ نفر رسید؛ نگرانی از وضعیت پناهگاه‌های موقت

پیام جوان:

مقام‌های ونزوئلا می‌گویند شمار جان‌باختگان دو زمین‌لرزه ویرانگر این کشور به ۳۵۳۵ نفر افزایش یافته است. این در حالی است که بیش از یک هفته پس از وقوع این فاجعه، نزدیک به ۱۸ هزار نفر همچنان بی‌خانمان مانده‌اند.

بر اساس آمار رسمی اعلام‌شده در روز دوشنبه ۱۵ تیر، ۱۶۷۴۰ نفر نیز در این زمین‌لرزه‌ها زخمی شده‌اند و ۱۷۸۵۴ نفر خانه‌های خود را از دست داده‌اند. این دو زمین‌لرزه روز چهارشنبه ۳ تیر، با بزرگا ۷.۲ و ۷.۵ ریشتر، در فاصله چند ثانیه از یکدیگر در شمال ونزوئلا روی داد، و کاراکاس، پایتخت کشور، و منطقه ساحلی لا گوایرا را به شدت تحت تأثیر قرار داد.

مقام‌های ونزوئلا می‌گویند دست‌کم ۱۲۸۰۰ نفر در ۸۰ پناهگاه موقت در کاراکاس و لا گوایرا اسکان داده شده‌اند. همزمان، کارشناسان بهداشتی نسبت به افزایش خطر بیماری‌ها در این مراکز هشدار می‌دهند.

تراکم جمعیت، تهویه ناکافی، اختلال در دسترسی به آب آشامیدنی سالم، مشکلات فاضلاب، و مدیریت نامناسب غذا و پسماند، خطرات جدی بهداشتی ایجاد کرده است.

در همین حال، انتقادها از واکنش ناکافی دولت ونزوئلا به این فاجعه ادامه دارد. شماری از شهروندان و سازمان‌های امدادی بین‌المللی، از جمله کمیته بین‌المللی نجات، عملکرد دولت را دیرهنگام و ناکافی توصیف کرده‌اند. دلسی رودریگز، رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا، از عملکرد دولت دفاع کرده و گفته است نیروهای امنیتی بلافاصله پس از زمین‌لرزه‌ها در مناطق آسیب‌دیده مستقر شدند.

رویترز روز سه‌شنبه ۱۶ تیر گزارش داد که جان بارت، کاردار آمریکا، گفته است کمک‌های بشردوستانه ایالات متحده برای زلزله‌زدگان ونزوئلا از ۳۱۰ میلیون دلار فراتر رفته است. او همچنین گفت که دولت ونزوئلا در هماهنگی با درخواست‌های آمریکا برای پیشبرد کمک‌رسانی همکاری کرده است.

در لا گوایرا، که از مناطق به‌شدت آسیب‌دیده به شمار می‌رود، عملیات دفن قربانیان ادامه دارد. شاهدان به رویترز گزارش داده‌اند که کامیون‌ها و نیروهای پزشکی قانونی تابوت‌ها را جابه‌جا می‌کنند، و ماشین‌آلات در محوطه‌هایی که با صلیب‌های سفید مشخص شده‌اند، گودال‌هایی برای دفن اجساد حفر می‌کنند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که عملیات امدادرسانی خود را در هماهنگی با دولت ونزوئلا گسترش می‌دهد. به گفته سخنگوی سازمان ملل، برخی تیم‌های جست‌وجو و نجات همچنان در مناطق آسیب‌دیده مستقر هستند و تیم‌های مهندسی و پزشکی بیشتری نیز در حال ورود به این مناطق‌اند.

مقام‌های بهداشتی ونزوئلا همچنین در حال بررسی اجرای برنامه‌های هدفمند واکسیناسیون در پناهگاه‌های موقت هستند؛ برنامه‌ای که بر اساس میزان خطر، موجودی واکسن، و دستورالعمل‌های ملی اجرا خواهد شد.