تقویت حضور نظامی آمریکا در دریای عرب؛ ناوگروه تازه نفس جانشین آبراهام لینکلن شد

پیام جوان: ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) با انتشار تصاویری از فعالیت‌های تعمیر و نگهداری بالگردهای سنگین‌بر در دریای عرب، بر تداوم حضور نظامی فعال خود در منطقه خاورمیانه تأکید کرد. این اقدامات در راستای پشتیبانی از عملیات‌های جاری و تقویت آمادگی دفاعی نیروهای آمریکایی مستقر در آب‌های استراتژیک منطقه صورت می‌گیرد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، بالگرد سه موتوره «سی‌اچ-۵۳ایی سوپر استالیون» که تصاویر آن در حال تعمیر روی عرشه ناو «یو‌اس‌اس پورتلند» منتشر شده، از توانمندی‌های ویژه‌ای برخوردار است. این بالگرد فوق‌سنگین قادر به حمل باری به وزن ۱۶ تن و جابه‌جایی ۵۵ سرباز مجهز است که آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای پشتیبانی از عملیات‌های آبی-خاکی تبدیل می‌کند.

هم‌زمان با این اقدامات، سنتکام ویدئویی از انجام عملیات پروازی شبانه بر روی عرشه ناو هواپیمابر هسته‌ای «یو‌اس‌اس جرج واشنگتن» منتشر کرده است. این ناو هواپیمابر غول‌پیکر در حال حاضر در آب‌های دریای عرب مستقر بوده و به اجرای مأموریت‌های گشت‌زنی و نظارتی مداوم می‌پردازد.

حضور ناو هواپیمابر جرج واشنگتن در منطقه به عنوان بخشی از برنامه چرخشی نیروهای دریایی ایالات متحده ارزیابی می‌شود. این ناوگروه تازه نفس جایگزین ناوگروه «یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن» شده است که پس از حدود ۹ ماه حضور مداوم و انجام مأموریت‌های مختلف در خاورمیانه، به ایالات متحده بازمی‌گردد.

ناظران نظامی معتقدند که استقرار این تجهیزات پیشرفته و ناوگان دریایی گسترده، با هدف پشتیبانی از راهبردهای نظامی و فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود. این شناورها نقش کلیدی در کنترل مسیرهای مواصلاتی دریایی و نظارت بر تحرکات در تنگه راهبردی هرمز ایفا می‌کنند.

تداوم حضور و تقویت ناوگان دریایی ایالات متحده در دریای عرب نشان‌دهنده عزم واشنگتن برای حفظ هژمونی نظامی خود در منطقه و مقابله با تهدیدات احتمالی است. این تحرکات همواره با واکنش‌ها و حساسیت‌های شدید از سوی کشورهای منطقه، به ویژه ایران، همراه بوده و بر پیچیدگی‌های امنیتی خلیج فارس می‌افزاید.